Jul
1
2010

Begränsningar i MSACCESS

Till skillnad från till exempel MySQL är Access en förhållandevis begränsad databas. En av de stora begränsningarna är att Access är anpassat för en mindre andel användare. Programmet är anpassat för att köras på en dator och företrädesvis av en användare MySQL till exempel är anpassat för att kunna köras i större miljöer som exempelvis webbservrar vilket inte Access klarar av. En stor nackdel för mig som Mac användare är ju självklart att access inte fungerar på Mac utan bara på Windows.

SQL-dialekten i access är inte lika avancerad som flera andra ”aktörer” men den är väldigt lätt och strukturerad vilket gör den lättanvänd och användarvänlig. Access har stöd för Kommandot TRANSFORM som används för korsfrågor vilket till exempel ANSI SQL inte har. Det finns självklart en mängd andra stora och små skillnader i olika kommandon och utformningar men i stort sätt är ändå grunden den samma känns det som.

Related Posts

About the Author:

2 Comments + Add Comment

  • Som vanligt när Microsoft försöker sig på att dominera webbvärlden så blir det inte så värst bra, men de lyckas ändå att sprida sina produkter och t.o.m. ofta bli synonymt med själva tinget. Exempel på detta är internet explorer som enligt min mening är den sämsta webbläsaren av de fem stora (Firefox, Safari, Google Chrome, Opera och Internet Explorer).

    Besök min hemsida på http://designbank.se.

  • Ja till skillnad från Explorer fungerar ju faktiskt de andra webbläsarna. Det blir än mer tydligt när HTML 5 och css3 mer och mer tar plats att Explorer inte fungerar, tyvärr får man väl säga eftersom man ändå måste anpassa sig. Man kan bara hoppas att Microsoft någon gång tar hänsyn till användaren och även kreatörerna.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.