ONLINE – Synlighet på nätet

Ungefär 90% av de sökningar som görs på nätet idag sker via en sökmotor. Av dessa sökningar klickar cirka 80-90% på länkar som finns med på förstasidan på till exempel google. Detta innebär alltså att en hemsida som befinner sig på sida två endast får 10% av den potentiella trafiken. Det är därför mycket viktigt om man vill synas att ha en strategi och en välfungerande sökmotoroptimering.

Det vi valt att kalla för “Online” är en samling tjänster som alla har med din hemsidas synlighet att göra.

Sökmotoroptimering / SEO
För att få mer kunder eller locka mer trafik till din hemsida optimerar vi webbplatsen enligt googles riktlinjer. BlueMonkey Productions har stor erfarenhet av onpage och offpage arbete inom sökmotoroptimering.
Onpage är det arbetet som sker på hemsidan. Det handlar främst om metabeskrivningar och rubriker, antal sökord per sida men också vad din sida innehåller och vad den inte innehåller. Detta är en grundläggande del i sökmotoroptimering.

Analys
För att du ska hålla koll på hur din sida syns av dina besökare och varifrån dina besökare kommer hjälper vi till att insallera och underhålla olika analysverktyg så som Google analytics. Google Analytics är ett utmärkt verktyg för att hålla reda på trafiken på sidan, varifrån besökarna kommer och vad de tittade på på din hemsida. Vi sätter här upp så kallade målspårningar för att mäta värdefull trafik på din site vilket kan ge dig en större förståelse om dina besökare och deras beteende på siten vilket är en viktig del för att bättre kunna fånga upp kunder. Vi har stor kunskap inom analytics och andra verktyg som till exempel webmastertools men även inom Vizzit med flera. Vi installerar systemen och erbjuder handledning och utbildning.

Social Media
Lika viktigt som att synas på sökmotorer som Google och Bing är det att synas på rätt platser på nätet som till exempel Facebook, Twitter och YouTube. Sociala medier förmedlar tjänster och produkter vidare från person till person och skapar nya kommunikationskanaler över hela världen. Vi erbjuder här lösningar som innefattar design, koncept och integration för att du eller ditt företag ska hålla linjen både grafiskt och konceptuellt. Vi hjälper dig att hitta din målgrupp och fokusera på den samtidigt som du kan expandera och hitta nya marknadsföringskanaler och målgrupper. Vi gör även grundläggande analyser av vilka sociala medier som passar ditt företag och hur ni ska presenteras i dessa.

Online Reputation Management
Att drabbas av negativ publicitet på Internet kan få katastrofala följder för företag. Ett negativt blogginlägg eller en tråkig kommentar på ett forum kan leda till minskad försäljning eller dåligt rykte vilket kan ge oanade negativa konsekvenser.
Att hantera ditt företags rykte är därför också en viktig framgångsfaktor. Som med våra andra tjänster skräddarsyr vi här en lösning för dig eller ditt företag och kartlägger eventuella faror och risker. Vi arbetar här med att stärka “dotter hemsidor” som vi kallar det, lyfter fram positiva blogg och foruminlägg och ser till att det som syns av ditt företag i första hand är positivt.

Vi hjälper även till när du redan drabbats negativt på nätet. Vi tar här fram en saneringsplan och arbetar så snabbt som möjligt för att städa bort negativiteten på ett verklighetstroget sätt.

Vill du veta mer om någon av våra tjänster Kontakta oss!
info@bluemonkeyproductions.se